Welcome and thank you for visiting syailashoppe.blogspot.com..Disini saya kongsikan tentang kesihatan, kecantikan, motivasi, perniagaan serta supplemen2 semulajadi khas untuk anda...





EKSKLUSIF utk anda..!!


JOM zassssss...!!!

Followers

Wednesday, December 26, 2012

Kenapa ESP ni hot stuff especially dikalangan wanita?

Sebab..

- Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.


- Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian


- Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.


- Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones


- Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.

SIAPA YG PERLUKAN ESP?

- Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)


- Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)

Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil


- Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat


- Wanita: Keanjalan kulit.. Awet muda gitu..… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


- ESP sebenarnya untuk SEMUA...
HARGA HANYA RM 150 SAHAJA..!!!

Berminat nak dapatkan ESP? 

Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com


SIAPA YG PERLUKAN OSTEMATRIX (CALCIUM/MAGNESIUM)?

*Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya dan wanita yang pernah melahirkan anak.

*Mereka yang mempunyai masalah kekangan pengambilan bahan2 tenusu seperti susu.

*Mereka yang selalu mengalami sakit2 kaki, sakit2 sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk2 badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk2 dengan jarum.

*Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur.

*Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.

*Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.

*Mereka yang mempunyai masalah pecah2 di telapak kaki dan rekahan di tumit kaki.

*Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.

*Mereka yang mempunyai masalah kesihatan berkaitan darah.

Berminat nak dapatkan Ostematrix? 


Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.co
m


Menstruasi tidak teratur? Itu gejala PCOS!

Sindrom ovarium polikistik atau PCOS (Polycystic ovary syndrome) adalah gangguan hormonal yang sering terjadi pada wanita dan ditandai oleh kista ovarium. Meskipun semua data mengatakan bahwa itu terjadi pada 5-10% wanita saat ini, terutama pada kelompok usia muda. Untuk mengatasi masalah PCOS, Anda harus memahami akar penyebab di balik gangguan hormonal dan gejalanya sehingga dapat segera ditangani, seperti yang dilansir di Healthmeup.

Gejala PCOS:

1. Sulit menurunkan berat badan
2. Mestruasi tidak teratur
3. Tidak subur
4. Penipisan rambut atau kebotakan
5. Jerawat dan masalah kulit lainnya
6. Perubahan suasana hati/moody
7. Lesu

Jika Anda merasa mengalami gejala-gejala ini, sebaiknya Anda segera berkonsultasi dengan dokter dan mengambil tes darah untuk menentukan tingkat hormonal, dan USG ovarium untuk mendeteksi kista.

Meskipun ada banyak penyebab PCOS, salah satu penyebab PCOS adalah resistensi insulin atau sindroma metabolik. Hal ini disebabkan oleh gaya hidup tidak sehat dan pola diet karbohidrat yang berat. Sebagian besar penderita PCOS memiliki kelebihan berat badan. Di sisi lain, banyak orang ramping yang memiliki obesitas perut yaitu ketika ukuran pinggang tidak proporsional atau lebih besar dibandingkan bagian tubuh yang lain. Ini adalah karakteristik dari sindrom metabolik yang disebabkan oleh resistensi insulin.

PCOS adalah ketidakseimbangan hormon yang terkait dengan cara tubuh memproses insulin setelah diproduksi oleh pankreas untuk mengatur gula darah (glukosa).

Resistensi insulin dapat menyebabkan PCOS dalam dua cara berbeda. Resistensi insulin mengurangi sensitivitas insulin di dinding sel Anda. Glukosa harus melewati dinding-dinding sel yang akan diubah menjadi energi. Insulin membantu proses ini, tetapi karena dinding sel telah menjadi tidak peka terhadap insulin, proses ini tidak bekerja.
Glukosa "memantul" dari dinding sel, tidak melewati melalui pintu insulin untuk dibakar sebagai energi. Karena pintu sel hampir tertutup, glukosa berhenti di dalam aliran darah dan menyebabkan peningkatan kadar gula darah yang dikirim ke hati. Sesampainya di hati, gula diubah menjadi lemak dan disimpan melalui aliran darah ke seluruh tubuh.

Proses ini bisa menyebabkan penambahan berat badan dan obesitas. Inilah faktor kunci dalam menciptakan Sindrom ovarium polikistik atau PCOS. Gaya hidup sehat dan olahraga secara teratur dapat menghindarkan Anda dari bahaya PCOS, terutama bagi kaum wanita yang masih mengalami menstruasi.

credit to www.merdeka.com

Berhati2 dengan penciplak Vitamin C Shaklee...Dah terang lagi bersuluh...LOL


Hahaha hahaha..terang lagi bersuluh.. ^_^

Vit C Shaklee abes, dia pon abes jgk.. Ganti ngan chewable, eh tetibe je chewable jugak..haha. Tapi bila cakap itu shaklee punya, melenting, marah!! hohoho

Meh meh beli yang original dari Shaklee punya.. harga pun jauh lebih murah berbanding yg ni. CIPLAK btol la~~~
Hmmm bila pihak Shaklee umum Sustained Release Vita C Plus xde stok dan hanya akan tiba April 2013 dan advise customer yg dah pre-booking SR Vita C untuk gantikan dengan Chewable Vita C Plus buat sementara...tiba2 mereka yg jual Vitamin C Organik pun sudah tukar juga kepada chewable...hmmmm anda lihat dan nilai sendiri ya...apa pun nasihat saya...jadilah pengguna bijak dan dapatkan dari pengedar Shaklee yg sah ya...

Untuk makluman anda SR Vita C Plus hanya dijangka KEMBALI pada April 2013 dan Chewable Vita C Plus pula hanya akan tiba pada Mid Jan 2013 nanti...apa pun sahabat semua jgn risau...utk immune booster, Shaklee masih ada Nutriferon yg sgt best...utk antioksida dn kecantikan kulit masih ada Vitamin E yg hebat (skrg juga ada yg sudah start rebrand), utk kulit cun melecun ada kolagen (skrg tgh promo) + ESP...dan macam2 lagi produk Shaklee yg best dan terbaik! Anda hanya perlu hubungi dealer Shaklee anda ya:)

##Credit: Kak Siti Zaharah 

Boleh juga hubungi saya:

Add/PM FB: http://www.facebook.com/norsuhaila.mdyusof
Emel: syaila@hotmail.com
Call / SMS / whatsapp :019-3489149


Saturday, December 15, 2012

Cepat Hamil Dengan GLA Complex


Ramai pasangan samada yang baru berumahtangga, atau dah lama berumahtangga tanpa cahayamata, tercari2 tips cepat hamil. Sejak GLA Complex dikatakan salah satu cara cepat hamil, ramai yang mencari2 tips cepat hamil dengan GLA Complex.

Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. 

Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub fallopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda.Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur. 
Berminat dan teruja dengan GLA COMPLEX ni..?? Jom order sekarang..!!!
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com

Monday, December 10, 2012

SET BERPANTANG SHAKLEE - SUPER DUPER POWER...!!!!

Amalan selepas Bersalin (Berpantang) cara Tradisional dan Moden yang sesuai diamalkan. 

1. Urutan
Mengurut sangat baik untuk melancarkan perjalanan darah dan mencergaskan badan. Urutan biasanya dimulakaan selepas tiga hari bersalin. Bahagi

an yang biasanya diurut ialah perut, lengan, pinggang, kaki, belakang badan dan kepala. Mengurut boleh menghilangkan sengal-sengal badan.

2. Bertungku
Bertungku bertujuan untuk mengeluarkan darah kotor dalam tubuh terutamanya saki baki darah beku, membuang angin, menyembuhkan luka peranakan, menghangatkan tubuh dan mengecutkan urat yang kembang. InsyaAllah, lepas bertungku darah nifas akan mudah dan banyak keluar. Sebaiknya-baiknya bertungkulah tidak kurang daripada 45 minit setiap pagi dan petang selama tempoh berpantang.

3. Bertangas
Kaedah bertangas mampu membuang angin meroyan, mengecutkan vagina, menyihatkan peranakan , membetulkan kedudukan salur peranakan dan mengecutkan rahim. Ini penting untuk menyembuhkan luka dan jahitan segera. Biasanya rawatan ini perlu dijalankan selama setengah jam setiap kali bagi tempoh seminggu sekali sepanjang tempoh berpantang. Cara bertangas adalah air rebusan rempah ratus yang masih panas diletakkan di bawah kerusi dan ibu duduk di atas kerusi sambil membuka kaki supaya wasapnya dapat diserap dari bahagian bawah. Pastikan wasap tersebut terkepung dengan cara melabuhkan kain yang dipakai ibu hingga ke lantai.

4. Berbengkung
Berbengkung sangat membantu untuk mendapatkan bentuk tubuh kembali ramping. Berbengkunglah setiap hari sehingga habis berpantang terutamanya ketika waktu makan. Ia bukan sahaja boleh mengelakkan masalah perut buncit, juga boleh mengembalikan kedudukan peranakan.

5. Mandi rempah ratus
Anda digalakkan mandi dengan menggunakan air rebusan daun atau akar kayu. Air mandian tersebut berupaya mengeluarkan angin, memberi kesegaran dan menghaluskan kulit. Amalan mandi biasanya dilakukan pada hari ketiga dan seterusnya, sekurang-kurangnya tujuh hari berturut-turut. Antara jenis daun herba yang digunakan ialah pandan dan serai wangi. Air rebusan sireh yang sudah suam pula boleh digunakan untuk bersuci selepas membuang air kecil.

6. Memakai param dan pilis
Param dipakai ke seluruh badan dan pilis disapu di dahi. Kebaikan memakai param ialah dapat menghaluskan kulit dan menghindarkan angin. Pilis pula untuk mengelakkan pening dan mata rabun. Pemakaian herba dapat mengurangkan pitam dan tekanan darah rendah.


Disamping semua ini, anda juga boleh mengamalkan vitamin berasaskan produk semulajadi sebagai pelengkap atau altenatif yang sangat mudah yang turut menyumbang kepada kesihatan ibu dari dalaman iaitu
"Set Berpantang Shaklee".

Set berpantang Shaklee terdiri daripada:

a. Vitamin C- Untuk kuatkan antibodi badan ibu, membina kolegen yang penting untuk menyambung struktur otot dan tisu. Turut mempunyai kuasa penyembuhan.

b. Vitalea - Mengandungi multi vitamin dan mineral semulajadi untuk menampung kekurangan zat zat makanan penting sepanjang berpantang.

c. B Complex - Memberi kesegaran kepada ibu, mengatasi kelesuan, membantu menukarkan karbohidat, protein dan lemak kepada tenaga. Jadi, turut membantu ibu menurunkan berat badan selepas bersalin.

d. Zink- Sangat baik untuk baik pulih luka dalaman, membantu pemulihan sel badan dan bagus untuk masalah keguguran rambut.

e. Energizing Soy Protein (ESP) - Merupakan protein soya berkualiti tinggi dan boleh menggalakkan pengeluaran susu ibu dan membekalkan tenaga kepada ibu.





Berminat dan teruja dengan SET BERPANTANG ni..?? Jom order sekarang..!!!
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com




Friday, December 07, 2012

Setiap Wanita Pasti Ingin Kelihatan Cantik...Rahsia vitamin cantik..!!


Wanita dijadikan dengan sifat semulajadi iaitu ingin cantik...betul tak..??Jadi tak dinafikan setiap insan yang bergelar wanita pasti ingin kelihatan cantik,sihat bergaya....Dan hakikat yang ramai tidak tahu bahawa wanita sangat memerlukan vitamin B dalam kehidupan harian, lebih2 lagi B Complex..tidak kiralah sama ada wanita itu berkerjaya ataupun surirumah sepenuh masa...

Mengapa B complex penting dalam menjadikan seorang wanita itu kelihatan cantik? Pasti ada yang tertanya2...jom baca fakta2 ni (credit to ibuaddin nasa & mommy icha)

Antaranya :-

1. Ia membantu bagi isteri, ibu atau wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga. Apabila seorang ibu itu kerap bangun malam untuk menguruskan anak serta menyusukan anaknya, secara tidak langsung ini telah mengganggu sistem badan si ibu untuk mendapatkan good sleep or quality sleep. Apabila ini berlaku, sel2 tidak dapat berkembang dengan sihat. Inilah anatara punca mengapa ramai ibu2 yang baru beranak 1 atau 2 sudah kelihatan lebih berusia dari umurnya.

2. Vitamin B membantu sebagai penenang.Ada ibu2 yang adakala berada dalam keadaan stress yang boleh disebabkan banyak faktor, antaranya disebabkan urusan kerja, rumahtangga dan sebagainya. Maka di sini vitamin B Complex memainkan peranan yang sangat penting.Apabila seseorang ibu itu tenang, maka flow susunya juga akan lebih lancar malah lebih banyak lagi dari keadaan gelisah, atau gundah gulana.

3. Vitamin B adalah "spark plug " dalam badan kita. Vitamin B Complex sangat penting dalam menukarkan makanan kepada tenaga. Tidak dinafikan ada sesetengah orang akan merasa cepat lapar akibat makan b complex namun ianya tidak akan membuatkan seseorang itu gemuk, seperti yang selalu dikatakan oleh orang tentang B complex.

Sebenarnya banyak lagi mengapa wanita sangat memerlukan B Complex dan antara tanda kekurangan B complex pada seorang itu ialah cepat marah, murung, cepat letih, moody, kulit nampak kusam, tension...

Kepentingan B complex:
Ada beberapa perkara yang menyebabkan tubuh kita memerlukan lebih vitamin B atau lebih khusus ialah B Complex.

1. Vitamin B larut air dan tidak disimpan dalam badan pada bila-bila masa pun. Ia mesti sentiasa diganti – malah setiap hari.

2. Banyak vitamin B dimusnahkan atau menjadi deaktif kerana cahaya. Tidak banyak usaha yang dilakukan untuk melindungi vitamin bernilai ini dari cahaya.

3. Gula menghapuskan B Complex. Lima kali ganda B Complex mengikut RDA diperlukan untuk mematabolismekan gula dalam cuma satu minuman Cola. Dan bayangkan mengikut kajian… secara purata setiap kita menerima hampir 128 paun gula setahun.

4. Stress mental dan fizikal meluputkan lebih B Complex.Tekanan atau stress adalah asam ragam dalam hidup semua orang. Biarpun kita sering memikirkan stress mental, stress fizikal juga boleh merosakkan kita. Kebanyakan vitamin B dilibatkan dalam pengeluaran neurotransmitter dan pengubahsuai dalam otak yang membolehkan badan mengatasi stress dengan baik.

5. Haba menghapuskan kebanyakan unsur B Complex. Dalam proses penyediaan makanan, vitamin B sensitif kepada haba yang yang sering memusnahkan. Sesungguhnya vitamin dimusnahkan ketika penyediaan makanan segera, makanan dalam tin, makanan yang dibekukan dan makanan siap masak.

6. Antibiotik, pil tidur, pil perancang, racun serangga menghapuskan banyak vitamin B Complex. Ubat-ubatan ini menghapuskan bekalan B Complexdengan mudah.

7. Sesetengah sumber B Complex yang terkaya diketepikan oleh sesetengah individu. Daging seperti hati, limpa dan jantung tidak dimakan atau dilarang untuk sesetengah individu disebabkan tuntutan keagamaan mahupun akibat kolesterol yang tinggi. Vegetarian pula menghadapi masalah vitamin B12 sebab vitamin ini hampir tidak wujud dalam keluarga sayur-sayuran.
Berminat dan teruja dengan B-COMPLEX ni..?? Jom order sekarang..!!!

 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com




Anda Mengimpikan kulit yang Cantik, Gebu, Mulus Tanpa Make-up??? Jom supplemenkan diri Anda..!!

Assalamualaikum dan hai semua...!!! 

Kali ni saya nak kongsikan satu testimoni seorang customer yang kulitnya nampak 'glowing' dan berpuas hati dengan supplemen Shaklee. Mesti ramai di antara anda yang mengidamkan kulit yang cantik, berseri dan mulus tanpa sebarang make-up kan?? Ala2 natural beauty gitu..!!!!

Alhamdulillah, selepas mengambil vitamin kecantikan, ramai customer memberi feedback +ve kulit mereka cantik berseri, mulus, nampak glowing tanpa sebarang make-up..!!!!! Kalau dulu kulit kusam, kini keluar rumah lebih yakin tanpa make-up..!!!!


 


Subhanallah...cantikkan? Memang kecantikkan asli tanpa make-up, ditambah lagi dengan supplement Shaklee...nak tahu supplement apa yang diamalkan..tentulah Set D. Apa yang terkandung dalam Set D?

* B-complex ~ mengelakkan kulit jadi kering, mengawal jerawat, menaikkan seri muka dan muka nampak 'glowing' aje!
* Vitamin C ~ merawat masalah pigmentasi (tona wajah x sekata), meningkatkan pembentukan kolagen, merawat dan mengatasi masalah kedutan serta mencerahkan kulit.
* Vitamin E ~ bersifat anti-oksidan sebagai agen anti-penuaan, membantu menghilangkan parut dan mencerahkan kulit. Bonusnya buat para isteri, Vitamin E membantu mengatasi masalah 'dingin' bersama suami.

Jika kulit anda ada parut dan nampak kusam, saya amat galakkan anda untuk mengambil ESP bersama dengan Set D. ESP merupakan protein soya yang membantu penghasilan sel-sel baru dengan lebih cepat, sekaligus memudarkan parut sedia ada.

Kesimpulannya, kulit akan nampak cantik berseri selepas mengamalkan set ini kerana sel-sel kulit anda dirawat dari dalam. Bila sel kulit anda sihat, kulit baru akan lebih cepat dihasilkan, menggantikan sel-sel kulit lama yang rosak. Bila sel-sel kita sihat, kulit pun cantiklahkan.

TERUJA...??? kalau berminat bole la contact saya ye... =)

 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com


Wednesday, December 05, 2012

TESTIMONI HOTTTT Alfalfa Complex ~

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat semua...saya doakan semua pembaca blog saya sentiasa dalam keadaan happy, ceria dan bahagia hendaknya..IN SHAA ALLAH.....
 
Petang ni saya nak kongsikan testimoni2 berkenaan alfalfa...jom kita tengok...apa kata pengguna2 alfalfa ni...ni saya amik dari teman seshaklee saya jugak masa blogwalking pagi ni...tq mommy iskandar dengan testimoni2 ni..
 
Ni pulak cerita gembira bila dia amik ESP bersama alfalfa...niat untuk penyusuan..tapi dapat BONUS badan yang makin bertenaga pulak dah:) 
 

 Ni kes yang ada masalah keputihan...dan juga testi tentang miss 'v' makin ketat walau selepas bersalin...




yang ada lagi testi tentang keputihan yang semakin menghilang setelah mencuba alfalfa..

TERUJA...??? kalau berminat bole la contact saya ye... =)

 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com

Alfalfa BUKAN sekadar sebagai MILK BOOSTER..malah LEBIIIHH dari itu...

“Awak beri saya alfalfa? Awak nak suruh saya menyusukan anak kita ke?” Kata Kamil sambil tergelak apabila isterinya menghulurkan 2 biji pil alfalfa kepadanya.


Alfalfa 
sudah dikenali sejak berzaman sebagai galactagogue, di negara2 Barat. Menurut kellymom.com, daun alfalfa yang diambil bersama Lactuca Virosa (sejenis kubis liar) dapat meningkatkan pengeluaran susu ibu antara 50-100%.

Walau bagaimanapun, alfalfa bukan sekadar makanan penambah susu. Ia ada 1001 kebaikan yang pastinya dapat dinikmati oleh semua golongan, termasuklah golongan bapa, wanita muda, lelaki dan warga emas.

Alfalfa cambah (alfalfa sprout) boleh didapati di pasar-pasaraya dan kadangkala dicampur dalam salad. Batangnya halus dan daunnya kecil. Boleh dimasak dan dicampur dalam sayur. Resepi memasak alfalfa sprout BOLEH KLIK DI SINI.

Bahagian alfalfa yang digunakan untuk pil alfalfa Shaklee ialah bahagian daun.

Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:

*Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
*Melegakan sakit sendi dan belakang.
*Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
*Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
*Memberi kelegaan semasa haid.
*Merawat arthitis
*Bagus untuk elergi dan ekzema
*Merawat asma
*Mencuci usus bagi membuang toksik
*mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan *jangkita dalam buah pinggang
*Meneutralkan asid dalam badan
*Merawat masalah keputihan pada wanita
*Membesar dan menegangkan payudara
*Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
*Memulihkan urat selepas bersalin
*Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
*Meningkatkan stamina seorang suami
*Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)

** Alfalfa sprouts adalah seperti pada gambar di bawah ni =)





Berminat? Contact me okay..
 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com


Tuesday, December 04, 2012

Kombinasi ESP untuk sihat dan cantik

Alhamdulillah!!

Sememangnya ESP menjadi rebutan ramaiii orang..Antara kombinasi yang sering menjadi pilihan adalah :

♥ ESP + Alfalfa = Untuk Penyusuan Minimum

♥ ESP + Vita E = Awet Muda & Kulit Cantik

♥ ESP + Set Mengandung = Set Kehamilan untuk Kulit Bayi yang Cantik Halus Mulus Serta Kesihatan Diri Ibu..Mengelakkan Strechmark Ketika Hamil..Tenaga yg Berpanjangan

♥ ESP + Skincare = Untuk Rawatan Kulit Terutama Mereka yang Mengalami Masalah Jerawat & Jeragat

♥ ESP + Mealshake + PD = Mighty tripple gem, membekalkan tenaga & kesihatan optimum

♥ ESP + Pantang/Bersalin/Pembedahan = Alternatif Moden untuk Berpantang Serta Membantu Penyusuan Seawal Kelahiran Bayi Anda.





Berminat? Contact me okay..
 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com

Monday, December 03, 2012

JOM CERAH SELURUH BADAN DENGAN SHAKLE COLAGEN POWDER

FAKTA:

Nak tau kenapa saya kata Shaklee Collagen Powder adalah kolagen TERBAIK??


~ berat molekulnya hanyalah 1000 Dalton, jadi badan dapat menyerap kolagen ini dengan lebih cepat
~ sumber utama dari sisik ikan merah, ikan laut dalam yang kurang terdedah kepada pencemaran

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.






* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

Sumber : Website Shaklee Malaysia

Berminat? Contact me okay..
 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com


Friday, November 30, 2012

17 Kebaikan yang anda perolehi dari vitamin Zinc Complex

Sebelum itu tahukah anda bahawa zinc merupakan vitamin yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi
 , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang. Okey sekarang jom baca 17 kelebihan zinc:


*Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.



*Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.



*Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.



*Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.



*Gangguan Prostat: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.



*Hilang berat badan: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.



*Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.



*Pembiakan: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.



*Fungsi Biologi: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.



*Jangkitan: Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.



*Antioksidan: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .



*Aturan Enzim: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.



*Kanser: Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.



*Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.



*Botak: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut.



*Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.



*Buta Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.




Anda berminat nak cuba suplemen zinc dari jenama Shaklee?

Nutrition Fact: Sebiji Zinc Shaklee membekalkan 15mg (100%) keperluan harian dan 115mg Calcium (12% daripada keperluan harian).Oh ya Zinc bukan sahaja membantu menguatkan kutikel rambut tetapi ia dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan*
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Berminat? Contact me okay..
 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com

Friday, November 23, 2012

GLA COMPLEX - Rahsia Kecantikan Wanita

GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem
 imun dengan memelihara integriti sel.

Sumber GLA:
*Minyak Primrose
*Blackcurrent
*Minyak Borage

Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni:

♥ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
♥ Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil)
♥ Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
♥ Membantu dalam menangani menopus
♥ Menguatkan kuku dan rambut
♥ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
♥ Membantu menangai ekzema
♥ Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
♥ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
♥ Menguatkan imuniti tubuh
♥ Memperlahankan proses penuaan
♥ Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
♥ Mengawal kencing manis dan darah tinggi
♥ Mengawal kolesterol
♥ Untuk fungsi saraf
♥ Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
♥ Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.


Berminat? Contact me okay..
 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com

Tuesday, November 20, 2012

MILKBOOSTER terlarissssss...!!!

Salam Ceria...


Memang sangat ramai yang terkejut dengan harga ESP yang sangat luar biasa ni.. Terutama ibu menyusu.. ESP dengan ibu menyusu memang tak dapat dipisahkan lagi.. Saya sendiri tetap Istiqamah ambil ESP setiap hari tau..

Ape yg membuatkan ESP Shaklee sangat berkesan??

ESP Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

Protein kacang soya adalah 2 kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, tiada kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Protein merupakan bahan penting untuk membentuk pelbagai sel baru yang sihat. Jadi apabila sel tubuh ibu menjadi sihat, secara tidak langsung dapat meningkatkan penghasilan susu ibu dan ia merupakan Milkbooster Terbaik shaklee..

TAK PERCAYA??? Jom tengok testimoni..



Alhamdulillah.. ESP memang sangat berkesan..

Nak tengok apa kata pengguna ESP??



Nak dapatkan ESP pada harga yg tersangat lah Special ni? Tunggu ape lagi, JOM dapatkan ESP sebelum kehabisan stok!!

Hubungi saya untuk konsultasi percuma dan cara pengambilan yang betul mengikut keperluan anda.. Juga TIPS EKSKLUSIF akan diberikan kepada  mereka yang membeli dengan saya sahaja!

 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com

Monday, November 19, 2012

FAKTA PENTING TENTANG USUS

Jom ketahui lebih lanjut tentang usus kita.. ;)

  • Usus adalah bahagian terakhir dalam rantaian pemprosesan makanan, di mana SEMUA makanan yang kita makan akan diproses untuk mendapatkan nutrisi yang amat diperlukan tubuh badan kita.
  • Kekurangan serat dan air dalam makanan adalah punca utama terjadinya intestinal disorders (gangguan dalam sistem pencernaan - usus).
  • Usus kecil mudah untuk menyerap nutrisi.
  • Tekanan boleh memberi kesan kepada penyerapan nutrisi dan akan menyebabkan iritasi kepada usus kecil.
  • Usus besar boleh menyerap mineral dan air.
  • Apabila membran (lapisan dinding) usus besar tidak sihat, ia tidak boleh berasimilasi (melakukan proses pertukaran zat) dan menyerap mineral dan vitamin yang boleh mengundang pelbagai penyakit (tidak kira berapa banyak makanan tambahan yang kita ambil)
  • Kesihatan tubuh badan kita terpelihara jika sistem usus kita berfungsi dengan baik.

Mengapa detox / mencuci usus penting??

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dindig usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Anda mencari Vitamin untuk DETOX? cubalah Herb Lax..
Berminat? Contact me okay..
 
Puan Suhaila Yusof
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891021]
019-3489149 |syaila@hotmail.com




 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space