Welcome and thank you for visiting syailashoppe.blogspot.com..Disini saya kongsikan tentang kesihatan, kecantikan, motivasi, perniagaan serta supplemen2 semulajadi khas untuk anda...





EKSKLUSIF utk anda..!!


JOM zassssss...!!!

Followers

Wednesday, October 02, 2013

PROMO SHAKLEE OKTOBER - COLLAGEN POWDER

Official poster PROMO OKTOBER. Shaklee Collagen Powder buy 6 free 1. Beli 6 percuma 1 kotak. Yg bestnyer lagi....dpt double bonus:
★ Free membership worth rm75
★ Cash Bonus worth rm100++

Best kn?? Stok utk 7 bln...berbaloi2. Nk tau lebih detail sms/whatsapp k...

Suhaila Yusof
019-3489149

 

Thursday, September 19, 2013

Bila sebut jer mengenai Evening Primrose Oil (EPO) ramai yang tahu dan ianya sangat sinonim dengan wanita. Ada yang selalu terlupa nak makan supplement lain tapi EPO tak boleh tinggal. Haaa..begitulah pentingnya Evening Primrose Oil ni kepada kaum wanita.

Apa itu EPO?

Evening primrose oil ni diekstrak dari biji benih pokok Evening primrose dan specialnya bunga ni berkembang bila waktunya dah petang.
Evening primrose is a plant native to North America, but it grows in Europe and parts of the Southern hemisphere as well. It has yellow flowers that bloom in the evening. Evening primrose oil contains gamma-linolenic acid (GLA), an essential fatty acid. Essential fatty acids are required by the body for growth and development, and must be obtained from the diet.
Sumber : NCCAM

Apa khasiat EPO ni?

Evening primrose oil digunakan secara tradisional sejak dari tahun 1930 lagi untuk merawat eczema, satu keadaan di mana kulit jadi kemerah-merahan, gatal atau kelihatan bersisik disebabkan alahan/alergi atau iritasi. Ia juga digunakan untuk rawatan seperti sakit sendi (Rheumatoid Arthritis), masalah yang melibatkan kesihatan wanita seperti sakit pada payudara yang disebabkan kitaran haid, simptom menopause, premenstrual syndrome (PMS), kanser dan juga diebetes.

Apa kandungan EPO?

Kandungan utama dalam EPO adalah asid lemak Omega-6 yang lebih dikenali sebagai gamma-linolenic acid (GLA). GLA akan ditukarkan kepada bahan yang dinamakan prostaglandin El yang boleh mengurangkan bengkak dan meredakan kesakitan – sumber : dr.zubaidi
GLA ni cukup banyak khasiatnya. Antaranya ialah:
- Membantu dan mengawal kitaran haid
– Membantu meningkatkan kesuburan (bagi yang sedang trying to conceive, GLA membantu menghasilkan cecair serviks yang lebih berkualiti)

– Melegakan sindrom PMS (Sindrom Pre Haid)

– Membantu dalam menangani menopaus

– Menguatkan kuku dan rambut

– Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

– Membantu menangani ekzema

– Melegakan simptom akibat artritis rheumatoid (sakit sendi)

– Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

– Menguatkan imuniti tubuh

– Memperlahankan proses penuaan (awet muda)

– Mengurangkan ‘blood clot’ yang boleh menyebabkan serangan jantung

– Mengawal kencing manis dan darah tinggi

– Mengawal kolesterol

– Bagus untuk fungsi saraf

Shaklee ada tak EPO supplement?

Shaklee sentiasa menawarkan sesuatu yang terbaik untuk anda iaitu Shaklee GLA Complex. Ianya sudah pasti lebih baik dari Evening Primrose Oil yang terdapat di pasaran. Nama GLA tu sendiri pun diambil sempena kandungan utama dalam EPO iaitu gamma-linolenic acid (GLA). 
Shaklee GLA Complex merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Jadi, bonuslah buat pengamal GLA Complex ni sebab ianya membantu mencantikkan kulit anda dan kelihatan berseri-seri!

Biasanya, GLA digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *
Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi ibu mengandung.

Jom dapatkan Shaklee GLA Complex untuk kesihatan anda. Hormon stabil, kulit cantik berseri dan bebas jerawat dan jeragat!

Tak mahal pun..harga pasaran RM91.25 untuk semenanjung M’sia dan RM95 untuk Sabah Sarawak. Nak dapatkan GLA anda hari ini dengan harga yang special?? Hubungi saya sekarang di 019-3489149 [PN.SUHAILA]

SET UNTUK IBU HAMIL DARI SHAKLEE

Pastinya ramai ibu yang ambil mudah tentang pengambilan vitamin ketika mengandung. Kebiasaannya antara masalah yang selalu dihadapi oleh si ibu ialah HB rendah... selalu kena marah dengan nurse la... satu lagi... berat bayi dalam kandungan kurang...dan kemungkinan juga ada yang tidak bermaya dan lemah ketika nak bersalin.

Tahukah anda jika kekurangan HB boleh menyebabkan maut pada anak dalam kandungan? Ia disebabkan oksigen yang tak dapat disalurkan pada anak dengan sempurna. Jadi pilihan di tangan anda!


Di sini saya nak share tentang set kehamilan atau set mengandung shaklee yang boleh bantu anda naikkan HB di samping dapat BONUS lain... haa apa dia?


♥KULIT BAYI PUTIH GEBU

♥KULIT IBU PUN MAKIN CANTIK
♥BAYI SIHAT DAN MONTEL
♥IBU BERTENAGA KETIKA BERSALIN


Mungkin tak semua item anda nak ambil bukan? Ada yang jenis tak suka telan pil... tapi ada yang malas nak bancuh ESP... So terpulang pada anda. Kami sudi membantu!

Haaa... macam mana? nak cuba? Tak percaya? Jom tengok testimoni di bawah.


Testimoni set kehamilan Shaklee #1:

 Testimoni set kehamilan shaklee #2:

  Testimoni set kehamilan shaklee #3:


Rata-rata menyatakan yang bacaan HB naik dan bayi yang lahir pula berkulit cerah, putih dan gebu.. hmmm sape tak nak kan? Heheh


Hubungi/whatsapp/sms saya
SUHAILA [ 019-3489149 ] untuk info dan harga special SHAKLEE especially buat mereka yang berada di PENGKALAN HULU, PERAK dan BALING, KEDAH..!!

Wednesday, September 18, 2013

SET KEHAMILAN SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG

Kehamilan merupakan suatu pengalaman yang terindah. Ibu-ibu pasti teruja apabila mendapati diri mereka berbadan dua terutama bagi pasangan yang lama menantikan kehadiran cahaya mata. Apabila ibu disahkan hamil perkara yang perlu dititikberatkan adalah dari segi permakanan. Sepanjang tempoh kehamilan banyak nutrient yang diperlukan oleh ibu-ibu seperti Asid folic, Zat Besi, Kalsium, Protein, Karbohidrat, Vitamin B, Vitamin C, Vitamin D, Magnesium, Asid Lemak Omega 3 bagi menampung keperluan nutrisi tambahan untuk pembentukan bayi dalam kandungan. Nutrien yang mencukupi dapat mengelakkan gejala-gejala seperti dibawah:

❊Paras Hemoglobin rendah/anemia - keguguran, kelahiran bayi pra matang, bayi kecil, koma, meningkatkan kebarangkalian ibu meninggal dunia
❊Masalah sembelit
❊Diabetes ketika hamil – risiko kematian bayi baru lahir, bersalin secara pembedahan, kecederaan kelahiran akibat bayi yang besar
❊Praeklampsia/darah tinggi ketika hamil – punca kematian ibu hamil, sawan, kelahiran awal secara paksa/induction of labour 1-2 minggu dari tarikh jangkaan kelahiran
❊Mabuk/morning sickness
❊Kekejangan otot
❊Kecacatan bayi

Pengambilan supplement dan makanan yang seimbang adalah penting bagi memastikan ibu dan bayi sihat. Jadikanlah kehamilan ibu-ibu suatu pengalaman yang terindah dan elakkan kerisauan dengan pengambilan supplement SHAKLEE kerana SET KEHAMILAN SHAKLEE dapat membekalkan nutrisi yang lengkap.
B COMPLEX
B Complex terdiri dari 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh ibu mengandung bagi fungsi normal sistem badan. Asid Folik adalah salah satu vitamin B yang sangat penting dalam pertumbuhan otak, saraf dan tulang belakang bayi. Kekurangan asid folik semasa mengandung boleh menyebabkan kecacatan tulang belakang pada bayi. 


VITAMIN C
Vitamin C juga memainkan peranan penting semasa mengandung. Ia membantu pembentukan kolagen bagi membina otot, tulang dan kartilaj bayi. Ia juga membantu penyerapan asid folik yang lebih baik oleh tubuh. Selain itu sebagai anti oksidan, vitamin C penting untuk ketahanan tubuh ibu mengandung yang mudah mendapat jangkitan penyakit.


OSTEMATRIX
Kalsium, Magnesium dan Vitamin D adalah bahan penting di dalam Ostematrix Shaklee. Jika ibu mengandung kurang mengambil makanan berkalsium semasa mengandung, sistem badan akan mendapatkan kalsium dari tulang ibu untuk dibekalkan kepada bayi. Kesannya, ibu akan mudah mendapat masalah tulang seperti osteoporosis, tulang rapuh dan lemah di kemudian hari. Pengambilan Magnesium semasa mengandung boleh membantu masalah sukar tidur dan kekejangan semasa mengandung. KekuranganVitamin D pula semasa mengandung pula boleh menyebabkan pelbagai komplikasi kehamilan dan kelahiran seperti preclampsia, riket dan tulang yang tidak normal pada bayi yang dilahirkan.

OMEGA GUARD
Pakar pemakanan berpendapat, pengambilan Omega 3 oleh ibu mengandung dapat membantu perkembangan otak, sistem saraf dan mata bayi di dalam kandungan. Ada kajian mendapati pengambilan DHA dan EPA boleh mengelakkan kelahiran bayi pramatang, bayi kurang berat dan merendahkan risiko pre-eklampsia. Selain itu, kekurangan omega 3 pada ibu dikatakan boleh menyebabkan ibu mudah mendapat tekanan termasuk 'meroyan' selepas bersalin.

ENERGISING SOY PROTEIN (ESP)

ESP adalah minuman protein dari soya yang mengandungi kesemua 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan. Asid amino adalah bahan penting dalam pembinaan dan pembaikan sel, diperlukan dalam tindakbalas enzim dan kimia badan serta fungsi tubuh sistem badan. Pengambilan ESP oleh ibu mengandung membantu masalah keletihan akibat morning sickness, kandungan yang semakin membesar dan ibu yang aktif. Ia membekalkan tenaga selama berjam-jam serta membantu mengurangkan masalah pedih ulu hati dan rasa lapar berlebihan semasa mengandung.

TESTIMONI PENGGUNA

Jom kita baca pengalaman ibu-ibu mengandung yang telah amalkan set ni :

Cerita Pn. Dieyna (kredit) :
"Alhamdulillah sepanjang Dieyna memakan semua suplemen di atas, tiada sebarang masalah sepanjang tempoh kehamilan.. Kaki kejang pun jarang berlaku.. dan yang bestnya... kulit Dieyna tidak kering... HB normal, tekanan darah stabil... Syukur, Baby dalam perut pun membesar mengikut schedulenya... Seawal 20 minggu kehamilan, degupan jantung baby dah dapat didengar dengan menggunakan alatan klinik kesihatan. Jururawat beritahu biasanya 24 minggu ke atas baru leh kesan degupan jantung baby... Syukur sangat... Semoga baby dalam rahim ni membesar dengan sihat dan kuat ye..."
Cerita Pn. Hana (kredit) :
"Saya mula ambil set shaklee masa menyusukan anak yang sulung. Masa tu memang penat sebab dia kuat menyusu dan kurang tidur malam dan tak nak lepas sik nyusu jer.
Masa mengandungkan anak kedua saya memang ambil set penuh shaklee. Kesannya walaupun saya mengalami morning sickness saya masih boleh fokus semasa pemanduan ke pejabat. Balik rumah saya takla melepek sangat walaupun yang sulung masih lagi menyusu badan waktu malam.
Kat pejabat saya masih lagi naik turun tangga dan bergerak dengan aktif walaupun kadang-kadang ada simptom mengantuk yang melampau.
Saya jarang kena cram walaupun kat pejabat suhunya sejuk macam dalam peti ais. Macam tu juga di rumah. Saya amalkan pengambilan ostematrix dan omega untuk maintain tak kena cram dan suhu badan tak terlalu kesejukan selain ambil omega untuk baby dalam kandungan.
Ditakdirkan saya kemalangan jalanraya lagi 2 minggu mak bersalin. Masa kemalangan saya masih lagi boleh fikir nak buat apa dan tak panik walaupun saya kesakitan di dada.
Paling best masa nak bersalin saya boleh relax walaupun contraction kuat. Saya boleh pergi mandi dan buat solat sunat sebelum kejutkan suami untuk pergi hospital. Alhamdulillah saya tak panik dan relax je walaupun sakit. Boleh berbual dgn nurse kat dewan bersalin lagi masa tu."

Berminat??
Whatsapp/Sms/Call: 019-3489149 (Suhaila) untuk dapatkan harga yang istimewa 


SET KESUBURAN UNTUK SUAMI ISTERI

Dah bertahun mendirikan rumah tangga tapi masih lagi berdua. Hati mana yang tak sedih bila melihat rakan-rakan seangkatan yang dah
berkeluarga lengkap dengan cahaya mata masing-masing. Balik kampung, orang kampung pula sibuk bertanya. RIMAS, LEMAS, rasa macam tak nak jumpa orang.

PERNAHKAH ANDA MERASA SITUASI INI?

JIKA YA, mari berkenalan dengan SET KESUBURAN SHAKLEE.

Set Isteri
✔ GLA
membantu kitaran haid yang tidak teratur dan masalah senggugut yang
sering dialami ketika pre-menstrual, membantu meningkatkan kesuburan isteri dan sekaligus meningkatkan potensi persenyawaan berlaku, membantu sperma untuk terus hidup lama dalam Tiub Fallopio sekaligus meningkatkan peluang persenyawaan.

✔ ESP
memastikan sel ovum sentiasa dalam keadaan sihat, merupakan makanan asas bagi memastikan sel-sel badan dalam keadaan yang baik.

Set Suami

✔ Vitamin E
Meningkatkan keinginan seksual dan menambah tenaga, Membentuk sel sperma yang kuat dan sempurna. Vitamin E juga boleh diambil oleh isteri untuk meningkatkan keinginan seksual dan kesuburan

✔ ZINC
Kandungan Zinc dalam prostat lelaki adalah lebih 10x ganda dari organ lain. Justeru ia adalah mineral yang sangat penting untuk kesuburan lelaki, sangat penting untuk keupayaan seksual lelaki dan menguatkan sperma lelaki.

✉ SMS/WHATSAPP/WECHAT: 019-3489149 (Suhaila)
SID : 891021
 


Friday, September 13, 2013

KENAPA ESP SHAKLEE LARIS..??

Orang kata sharing is caring.. jadi nak taknak saya kena share kenapa ESP ni laris setiap bulan..SEBABNYA:

>> ESP menjadikan kulit cantik, halus,gebu,berseri, anjal
>> ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka
>> ESP memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih
>> ESP suplemen asas utk badan sihat, langsing,awet muda
>> ESP adalah 'milk booster' bg ibu2 yg menyusukan anak
Jadi tidak hairan kenapa jutaan rakyat Malaysia mencari pengedar2 Shakee utk membeli ESP tak kira bulan promosi atau tidak.

You all bila lagi nak try.. Try a glass of ESP shake today...Better late than never...

Nor Suhaila Md Yusof [ID 891021]
sms/whatsapp @ 019-3489149
Pengedar sah Shaklee area PENGKALAN HULU, PERAK DAN BALING, KEDAH.
Pengeposan ke seluruh Malaysia..


Tuesday, September 03, 2013

SET MENYUSU TERBAIK DARI SHAKLEE UNTUK IBU-IBU GOJES!!

 "kak,saya teringin nak cuba shaklee untuk set menyusu,tapi saya tengok harga agak mahal..boleh tak akk syorkan kat sy,yang murah ckit..sbb hujung2 bulan ni budget saya tak bnyak..tapi saya betul2 teringin nak cuba..tolng sy ye kak"

Agak koranglah kan..kalau cust sms mcm ni,apa korang nak cakap ek? memang terasa sangat nak membantu..korang pun tahu kan..1 set menyusu paling kurang dah rm4xx++ kan..kalau ujung2 bulan..memang tak terdayalah jugak..

Jd Su syorkan yang budget..yang betul2 penting ..memang tak dinafikan semua penting,cuma untuk budget nilah..tp kalau korang mampu..memang WAJIB 1 set.. ni yang AMAT PENTING untuk MEMBANTU SUSU IBU bertambah.. 

★ Alfalfa - Amat berkesan untuk menggalakkan peningkatan susu ibu 
★ Energizing Soy Protein (ESP) - Amat berkualiti tinggi sebagai sumber protein yang lengkap dengan 9 asid amino penting.

Protein ni jugak boleh membantu pembentukan sel dan kandungannya penting dalam susu ibu.. 
korang semua tahu tak kelebihan ALFALFA & ESP ni? 

Meh nak citer sikit..Kisah ESP dulu ye,masa kita menyusu...badan kita perlu banyak protein dan kalsium..jd dgn kita amalkan ESP ni..secara tak langsung kita dapat protein yang cukup kan..bukan senang kita nk makan makanan contohnya ayam, ikan, kacang2 sayur tiap2 hari kan..mesti ada yg skip2..hehehehe 

Protein ni jugak amat penting untuk pertumbuhan baby kita.....jadi korang perlu sangat protein yang cukup untuk diri sendiri dan baby..PILIHAN DI TANGAN KITA kan.. 

Lagipun..bnyak BONUS untuk korang ibu2 yang ambil ESP ni...testimoni pun dah banyak..jadinya Su nak kongsilah jugak..ibu2 AKAN dapati kulit lebih gebu, halus dan cerah (kena perasan sendirilah..hehehehe), kenyang sepanjang hari..sebabnya,Su memang shake awal pagi 1 skop+air suam..alhamdulillah sampai ke lunch pun tak rasa lapar..bonus jgk boleh kurus..ngeh3x.. 
Ok..habis kisah ESP ni dulu,kita masuk plak citer Alfalfa..

Banyak kelebihan Alfafa ni..nk berkisah semua..tak sempatlah...

Point utamanya alfalfa ni amat sesuai untuk milk booster dan dalm masa yang sama membantu keintiman wanita.. Penting kan?!

BONUS nya jugak,dapt membantu membuang toksik dalam badan, merendahkan kolestrol dan membuatkan badan kita lebih sihat bertenaga.. 

Korang dah tahu ke macam mana bentuk ALFALFA & ESP ni..



★ ESP - rupanya berserbuk ye... 1 tin ada 850gm..ni sempat habis dalam 1-2bulan. bancuhnya senang je..jangan guna air panas..boleh campur ngan minuman lain mcam milo ke..horlicks ke..

★ sehari tak lebih dari 3 skop.

★ Su amalkan sebelum makan pagi..sebelum makan tengahari..sebelum jam 8 mlm..


★ ALFALFA - yang ni bentuk pil ye,kalau Su memang senang nak telan..ada 2 saiz..kecik dan besar.

★ yang kecik ada 330 biji ...yang besar ada 700 biji.

★ paling bnyak boleh ambik 10 biji je sehari..tapi untuk permulaan..boleh cuba 3 biji sehari je dulu 

YES>>HARGANYA..kata jimat kan..hehehe 

NAK TAU JIMAT KE TAK..BAJET KE TAK..whatsapp@sms lah ye..019-3489149 (Suhaila) 



Yang ikhlas,

Suhaila 
____________________
Member ID : 891021
Call/SMS/WhatsApp : 019-3489149
fb : Nor Suhaila Yusof



SET MENYUSU BAJET SHAKLEE

[SET MENYUSU BAJET]

Set ni pilihan kebanyakan ibu2 yg menyusu termasuk lah saya juga..memang ohsem..!!


Kenapa Bajet? 

Bajet bg ibu2 yg kurang bajet tp bersemangat dan nak sangat menyusu anak secara eksklusif kan..

Sambil menyusu sambil boleh turunkan berat bdn..yg penting konsisten..jaga pemakanan..suplement hanya membantu..

Apalagi..jom order sekarang..harga kita diskas2..

# seronok customer repeat order set menyusu ni..♥♥


hubungi : 
SUHAILA YUSOF
CALL/SMS/WHATSAPP : 019-3489149
SID : 891021


Saturday, August 31, 2013

SET PENYUSUAN SHAKLEE

2 tahun lepas, sy ingat lagi..sy tercari2 set bersalin apa yg sesuai..semua set bersalin menawarkan penjagaan luaran..paling selalu pn mesti ada ubat periuk kan..tu yg sy lemah nk telan tu..sy pn terfikir, xde ke utk dalaman..tp dlm dok fikir2 tu terbeli juga set bersalin N*** R****...tapi xguna sgt pn..membazir je..dh la mahal..huhuhu

Last2 sy bkk ada satu blog jual produk2 Shaklee (nama blog xingat-byk mkn semut ;p )..sy try la set berpantang bajet- Zinc Complex + Alfalfa je dulu..maklum la bajet pn ciput..xsampai RM100 pun dua2 tu..1st day mkn betol2 lps 3jam sy bersalin..sy mkn Alfalfa 3bj..esok pg nya sy telan lak zinc..yg bestnya,sy telan dua2 ni br 5 hari tp luka dh kering..smpaikan nurse yg dtg check pun terkejut..hehehhee..

Lps sebulan sy order pulak Vitalea..Vitalea mmg best..buat sy bertenaga..maklumlah sy berpantang sendiri..betol la, berpantang dgn Shaklee mcm tak berpantang pun..sihat je..Alhamdulillah..susu ibu pn meriah..rezeki anak sy..


Disebabkan banyak soalan "SET PENYUSUAN YANG MANA SESUAI UNTUK SAYA?" Entry kalini Cik Sue share..set penyusuan yang mana satu sesuai untuk anda.


FULL SET 3M

Terdapat EMPAT jenis Set Penyusuan:

1) SET B 

- Terdiri daripada Vitalea , B complex, Vitamin C, dan Alfalfa
- Untuk ibu yang TIDAK mempunyai masalah penyusuan dan sesuai untuk bayi yang mempunyai masalah eczema.
- Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundis dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit alahan (cirit-birit) dengan alfalfa.
- Sangat sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan
- Alfafa membantu penghasilan susu ibu dengan lebih cepat

2) SET EU FOUR PACK

- Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C, dan Kalsium
- Sesuai untuk ibu yang baru melahirkan (bayi berumur kurang 6 bulan).
- Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemerunduman susu ketika haid (PMS).
- Sesuai untuk ibu yang sering sakit belakang dan masalah kerapuhan gigi.
- Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu kerana ostematrix membekalkan kalsium yang secukupnya kepada ibu
- Dapat membantu ibu lebih bertenaga dan cergas walaupun kurang tidur

3) SET E 

- Terdiri daripada Vitalea, B complex, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
- Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemerunduman susu ketika haid (PMS)
- Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu kerana ostematrix membekalkan kalsium yang secukupnya kepada ibu
- Sangat sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan
- Alfafa membantu penghasilan susu ibu dengan lebih cepat
- Memberi kesan cepat berbanding set di atas kerana Alfafa dan Kalsium merupakan milk booster 

4) SET 3M 

- Terdiri daripada Vitalea , B complex, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP
- Amat digalakkan untuk ibu yang mempunyai masalah penyusuan
- Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik:)
- Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang baru nak mula menyimpan stok
- Paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi/ induce relactation - contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu,bersama-sama tips yang diberi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.

Puan2 nak cuba set berpantang bajet ni? Jom order dengan sy..cara pengambilan dan konsultasi percuma sy berikan..Harga pastinya yg terbaik...sbb sy nk anda juga merasai sebagaimana yg sy rasai berpantang dgn produk2 Shaklee..

Hubungi saya :

SUHAILA YUSOF
SMS/WHATSAPP : 019-3489149
ID SHAKLEE : 891021
EMEL : syaila@hotmail.com
FB : Nor Suhaila Yusof
FB PAGE : Syailashoppe Shaklee2u 


Sunday, August 25, 2013

SET BERPANTANG SHAKLEE

SET BERPANTANG

Pd anda yg sedang terfikir2 set dlm pantang mana yg sesuai, jom cuba Shaklee ni..selalunya dlm set pantang byk yg luaran je kan..tp dengan Shaklee, dalaman pun terjaga..saya dh mencubanya 2thn yg lepas dan hasilnya tidak mengecewakan. Bdn sihat, cergas, luka cpt sembuh dan yg paling best susu tidak berkurangan. Anak sy still bf sampai sekarang ni..Alhamdulillah..

Nak tau info lanjut..jom pm laju2..harga mengikut bajet anda..dan pastinya yg terbaik..!! 


CALL/SMS/WHATSAPP : 019-3489149
FB : Nor Suhaila Yusof 
FB Page : Syailashoppe Shaklee2u


Tuesday, August 20, 2013

Inginkan Zuriat?? Jom try GLA dan Zinc Complex dari Shaklee

“Anda dah lama berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat?? Tingkatkan peluang untuk hamil bersama SET KESUBURAN SHAKLEE. Usaha dan tawakal Inshaa Allah pasti ada hasilnya. Sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yang sabar”

Mari kita lihat bagaimana set kesuburuan Shaklee membantu merawat masalah kesuburan:

Bagaimana GLA dapat meningkatkan peluang untuk hamil?

GLA membantu masalah yang menyumbang kepada ketidakstabilan hormone seperti kitaran haid tidak teratur, keputihan, mengecilkan cyst, mengatasi masalah senggugut, merawat masalah kewanitaan. 

GLA membantu menghasilkan lendir yang subur, iaitu lendir yang berwarna putih jernih, nipis dan stretchy. Lendir yang subur dan berkualiti akan memudahkan sperma untuk berenang ke arah tiub fallopio dan bersenyawa dengan sel ovum.

Lendir yang subur dan berkualiti sahaja membolehkan sperma bertahan hingga 5 hari walaupun ovulasi belum bermula. Bila telur mula dihasilkan, sperma boleh berenang ke arah telur dengan selamat tanpa banyak cabaran. Lendir yang tak subur adalah lendir yang tebal, coklat dan kering.

Bagaimana Zinc meningkatkan kesuburan SUAMI? 

Zinc membantu menghasilkan sperma yang boleh bertahan hingga 3 hari di dalam tubuh wanita, dan ia juga membantu penghasilan sperma yg byk. Lagi banyak sperma yang dihasilkan, lagi tinggi peluang untuk telur bersenyawa dengan sperma. 

Kenapa Vitamin E diperlukan untuk SUAMI dan ISTERI?

VITAMIN E Berfungsi menyuburkan organ reproduks suami dan isteri.

Meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah perkasa!!!

Berminat?? 

Whatsapp/Sms/Call: 019-3489149 (Suhaila) untuk dapatkan harga yang istimewa 

Kebaikan GLA COMPLEX SHAKLEE

Antara kebaikan GLA COMPLEX.:
====================
✿ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
✿ Membantu meningkatkan kesuburan
✿ Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
✿ Menguatkan kuku dan rambut
✿ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
✿ Membantu menangani ekzema
✿ Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
✿ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
✿ Menguatkan imuniti tubuh
✿ Memperlahankan proses penuaan (awet muda)
✿ Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
✿ Mengawal kencing manis dan darah tinggi
✿ Mengawal kolesterol
✿ Untuk fungsi saraf
✿ Membantu menstabilkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah kulit jeragat terutama bagi wanita selepas bersalin
✿ Mampu mengecutkan cyst

berminat, pm/sms/whatsapp : 019-3489149
Apa itu GLA COMPLEX.?
===============

GLA atau nama panjangnya - Gamma Linolenic Acid membantu badan kita untuk membina prostaglandis sejenis hormon yang membantu untuk menstabilkan proses badan seperti peredaran yang sihat dan perlindungan dinding arteri

Minyak Borage - mengandungi 2x ganda GLA berbanding Evening Promrose Oil dan mudah di serap oleh badan

Minyak Biji Matahari - salah satu sumber asid lemak Omega - 6

Vitamin E semulajadi - yang membantu untuk melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imunisasi dengan cara menyeimbangkan integriti sel

Antara kebaikan GLA COMPLEX.:
====================
✿ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
✿ Membantu meningkatkan kesuburan
✿ Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
✿ Menguatkan kuku dan rambut
✿ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
✿ Membantu menangani ekzema
✿ Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
✿ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
✿ Menguatkan imuniti tubuh
✿ Memperlahankan proses penuaan (awet muda)
✿ Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
✿ Mengawal kencing manis dan darah tinggi
✿ Mengawal kolesterol
✿ Untuk fungsi saraf
✿ Membantu menstabilkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah kulit jeragat terutama bagi wanita selepas bersalin
✿ Mampu mengecutkan cyst

Keistimewaan GLA Shaklee
================
1- Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6
2- Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya
3- Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard - iaitu antioksidan semulajadi yang telah dipatenkan
4- Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik

Berminat nak dapatkan gla complex dengan harga promosi?
Sms/whatsapp : 019-3489149 | SUHAILA

FB : Nor Suhaila Yusof 
FB Page : Syailashoppe Shaklee2u

Thursday, August 01, 2013

Pulihkan Sakit2 Sendi dengan AJHT Shaklee..BERKESAN..!!!!

salam ramadhan 

hari ni dah 1 OGOS 2013..
Tak lama lagi AIDILFITRI akan menjelma..
macamana dengan persiapan raya? Admin biasa2 je..ala kadar..sekadar termampu..
moga sentiasa dilimpahkan rezeki yang halal & keluarga bahagia..

Macam biasa, awal bulan setiap 1hb ada promo..
Bulan OGOS ni ada promosi ADVANCED JOINT HEALTH TABLET !!
PROMO beli 6 PERCUMA 1..
harga JATUH MENJUNAM punya..

boleh dijadikan HADIAH utk orang2 TERSAYANG..
ibu..bapa..suami..isteri..mak mertua..pak mertua..abg ipar..kakak ipar..sedara mara..atok..nenek..

sakit sendi berpunca daripada pelbagai jenis kecederaan..
walau apa sekalipun puncanya, ia pasti membebankan..

KEBAIKAN AJHT
~100% vegetarian tablet
~memberi sokongan nutrisi pada kolagen & komponen penting penghubung tisu lain yg memberi kekuatan & struktur utk sendi..
~membantu melegakan sakit sendi & inflamasi terhadap sendi..

JHT memberi KESAN dlm masa 5 HARI !!!
1) MENYOKONG KESELESAAN SENDI ~ ekstrak boswellia akan halang bahan kimia dari terbentuk dan menyerang tulang rawan.

2)BERTINDAK SEBAGAI KUSYEN ~ ekstrak jagung berfungsi mengekalkan tulang rawan.

3)MEMELIHARA TISU PENYAMBUNG YANG SIHAT ~ kandungan zinc, manganese, vitamin c dan copper akan bertindak membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan menjadi komponen tisu penyambung.




ada yg berminat nak bertanya lebih lanjut boleh pm saya di :

FB : Nor Suhaila Yusof
PAGE FB :  Syailashoppe Shaklee2u
ATAU
SMS/WHATSAPP ke 019-3489149 | SUHAILA


Saturday, July 13, 2013

Kebaikan GLA COMPLEX

Antara kebaikan GLA COMPLEX.:
====================
✿ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
✿ Membantu meningkatkan kesuburan
✿ Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
✿ Menguatkan kuku dan rambut
✿ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
✿ Membantu menangani ekzema
✿ Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
✿ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
✿ Menguatkan imuniti tubuh
✿ Memperlahankan proses penuaan (awet muda)
✿ Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
✿ Mengawal kencing manis dan darah tinggi
✿ Mengawal kolesterol
✿ Untuk fungsi saraf
✿ Membantu menstabilkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah kulit jeragat terutama bagi wanita selepas bersalin
✿ Mampu mengecutkan cyst

berminat, sms/whatsapp : 019-3489149


Apa itu GLA COMPLEX.?
===============

GLA atau nama panjangnya - Gamma Linolenic Acid membantu badan kita untuk membina prostaglandis sejenis hormon yang membantu untuk menstabilkan proses badan seperti peredaran yang sihat dan perlindungan dinding arteri

Minyak Borage - mengandungi 2x ganda GLA berbanding Evening Promrose Oil dan mudah di serap oleh badan

Minyak Biji Matahari - salah satu sumber asid lemak Omega - 6

Vitamin E semulajadi - yang membantu untuk melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imunisasi dengan cara menyeimbangkan integriti sel


Antara kebaikan GLA COMPLEX.:
====================
✿ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
✿ Membantu meningkatkan kesuburan
✿ Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
✿ Menguatkan kuku dan rambut
✿ Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
✿ Membantu menangani ekzema
✿ Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
✿ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
✿ Menguatkan imuniti tubuh
✿ Memperlahankan proses penuaan (awet muda)
✿ Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
✿ Mengawal kencing manis dan darah tinggi
✿ Mengawal kolesterol
✿ Untuk fungsi saraf
✿ Membantu menstabilkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah kulit jeragat terutama bagi wanita selepas bersalin
✿ Mampu mengecutkan cyst


Keistimewaan GLA Shaklee
================
1- Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6
2- Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya
3- Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard - iaitu antioksidan semulajadi yang telah dipatenkan
4- Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik

Berminat nak dapatkan gla complex dengan harga promosi? 


sms/whatsapp : 019-3489149 | SUHAILA




ESP + Alfalfa pilihan tepat untuk wanita hebat.

Tahukah ibu-ibu set ESP + Alfalfa selain fungsinya

sebagai set penyusuan ia mampu bertindak sebagai pelengkap kesihatan 

dalaman wanita. Alfalfa yang mempunyai 1001 khasiat mampu 

menghilangkan keputihan yang berlaku di kalangan wanita selepas bersalin 

dan bertindak sebagai perapat. 


ESP + Alfalfa pilihan tepat untuk wanita hebat. 



Tu sebabnya wanita yg tidak menyusukan anak juga boleh consume ESP + ALFALFA ni..



nak info & harga best ?? 


Sms/whatsapp : 019-3489149 | suhaila



Friday, July 12, 2013

BERITA BAIK UNTUK ANDA YANG BELUM DIKURNIAKAN CAHAYA MATA!!!!

BERITA BAIK UNTUK ANDA YANG BELUM DIKURNIAKAN CAHAYA MATA!!!!
DAPATKAN SET KESUBURAN SHAKLEE

Zinc - telah dibuktikan akan meningkatkan kesuburan dan vitalitas lelaki. Kekurangan zinc menyebabkan penurunan hormon testosteron, penyusutan testis dan pengurangan produksi sperma yang sihat, merubah keadaan kromosom dlm tubuh badan dan boleh mengurangkan kadar kesuburan lelaki. Kekurangan zinc boleh mengurangkan bilangan sperma. Zinc ditemui dalam kepekatan yg tinggi di dlm sperma, dimana ianya diperlukan utk pembentukan bahagian luaran serta ekor sperma.

Vita-E Complex with Selenium - Vitamin E adalah salah satu anti-oksida yang membantu dlm mengatasi masalah kesuburan lelaki. Fungsi anti-oksida ini dikatakan mampu menghasilkan sperma lebih berkualiti. Terdapat kajian yg menunjukkan apabila pasangan yg melakukan prosedur IVF mengamalkan vitamin E, peratusan kejayaan prosedur tersebut meningkat dari 19% ke 29%.

GLA - menstabilkan hormon memastikan kitaran haid menjadi lebih teratur, mengatasi masalah sengugut dan kitaran haid tidak teratur

((Set Kesuburan wanita : GLA complex))

((Set Kesuburan lelaki : E-complex + Zinc Complex ))



CARA MAKAN :
GLA- untuk kesuburan makan 2 biji sehari, 1 bIji selepas bangun tidur, 1 biji sebelum tidur- makan pada hari pertama period sehingga hari subur iaitu kira-kira hari ke 14.

GLA - untuk kes PERIOD TIDAK TERATUR MAKAN SETIAP HARI SEHINGGA PERIOD TERATUR

ZINC - 1 biji sebelum makan malam

VITAMIN E- makan sebiji sehari sebelum tidur

PASTIKAN MINUM AIR MASAK 2.5 ATAU 3 LITER SEHARI.

Elakkan pengambilan kafein atau bergas bersama supplement kerana kafein boleh menghalang penyerapan zat supplement ke dalam badan. Jarakkan pengambilan kafein dengan supplement sekurang- kurangnya 4 @ 5 jam..


JOM ORDER SEKARANG..!!

SMS/WHATSAPP : 019-3489149 | SUHAILA
Like Page FB : Syailashoppe Shaklee2u 


Maintain Body Slim walaupun Menyusukan Anak??

Khas untuk ibu- ibu yang sedang menyusukan anak, anda boleh menurunkan berat badan walaupun anda sedang menyusukan si manja anda. 
.....................


♥Alfalfa Complex

-Popular sebagai milkbooster bagi ibu -ibu yang menyusukan anak. Selain itu, ianya boleh bertindak sebagai detox badan kita dari toksin badan.
-Selain itu ia bertindak sebagai perapat dan menghilangkan masalah keputihan di kalangan ibu selepas bersalin dan membuang toksin dalam badan.

♥ESP 


-Membantu mempercepatkan pengeluaran susu. Gabungan terbaik ESP + Alfalfa boleh membantu memberikan kualiti susu ibu yang baik untuk anak anda.
-Kandungan protein yang tinggi mampu mencantikkan kulit ibu menyusu dan si manja anda mendapat khasiat yang sama.

Jangan tunggu lagi...... Order sekarang!!!



sms/WhatsAPP/Wechat 019-3489149 | SUHAILA

PM FB : Nor Suhaila Yusof 

Pages fb : Syailashoppe Shaklee2u 



Friday, June 28, 2013

SUPER DUPER MILK BOOSTER

✿DOUBLE MILK BOOSTER ✿

Mengapa kombinasi ini menjadi pilihan ramai??

✿✿✿ Selain memperCEPATkan penghasilan SUSU & meMEKATkan SUSU IBU ✿✿✿

DOUBLE MILK BOOSTER 

ini membantu menghasilkan impak berikut :

• menghilangkan keletihan seharian
• mencantikkan kulit, hilang jeragat & jerawat
• memulihkan dalaman wanita
• mengurangkan keputihan
• memberi kepuasan seksual yang berganda
• menghilangkan kedinginan selepas bersalin
• sebagai detoks dan mengurangkan berat badan
• mengurangkan alergic & resdung
• menegangkan, memberi kesan pinkish kpd payudara
• menganjalkan lebihan perut dan bhgn bdn yg kendur

Saya MESTI PILIH,bukan SEKADAR MILK BOOSTER.. JIMAT 1HARGA !!!



Dapatkan HARGA PROMOSI + FREE SHAKER ( LIMITED )

Order & Pertanyaan :
SUHAILA YUSOF
FB Page : Syailashoppe Shaklee2u
Call / Sms / Whatsapp / Viber
019-3489149



MEALSHAKE - PILIHAN YANG BIJAK DAN SIHAT SEKELUARGA

Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.

Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.

Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

* Kanak-kanak
* Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
* Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
*Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
*Warga tua

Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

Untuk Info lanjut, boleh hubungi;

sms/whataspp : Suhaila | 019-3489149
SID : 891021

Thursday, June 27, 2013

ADAKAH BAYI ANDA G6PD?



ADAKAH BAYI ANDA G6PD?
=========================================

G6PD (Glokosa - 6 - Fosfat Dehidrogenase) merupakan sejenis enzim keturunan yang terdapat di dalam sel darah merah manusia. Kekurangan enzim ini boleh memusnahkan sel darah merah apabila terdedah kepada jangkitan, ubatan tertentu ataupun makanan. Apabila sel darah merah tidak lagi mampu mengangkut oksijen dengan berkesan ke seluruh tubuh, keadaan dikenali sebagai anemia hemolytik muncul. Tambahan kepada anemia hemolytik, seseorang yang kekurangan G6PD boleh menjangka beberapa manifastasi klinikal pada keadaan mereka. Ini termasuk demam kuning baru lahir, sakit perut dan/atau sakit belakang, pening, sakit kepala, dispnea (pernafasan tidak teratur), dan palpitasi (Cecil, 1992).

Kekurangan (deficiency) G6PD bukanlah satu kecacatan atau penyakit. Ia adalah satu fenomena keturunan yang melibatkan kedua-dua jantina, lelaki dan perempuan, tetapi lebih sering dialami oleh bayi lelaki. Ia secara am. Ditemui pada mereka yang mana ibu bapa mereka berasal dari daerah yang pernah sering mengalami Malaria seperti Asia Tenggara, Afrika dan juga Mediterranean.

Para ibu bapa tidak perlu risau jika anak mereka mengalami kekurangan G6PD ini kerana pada dasarnya ia tidak berbahaya. Komplikasi hanya akan terjadi jika mereka terdedah kepada ubat-ubatan yang boleh menghasilkan proses homolisis di dalam darah. Dari segi yang lain, G6PD boleh menjadikan penghidap, lebih kuat melawan penyakit Malaria.

Elakkan anak anda dari bahan-bahan yang boleh menyebabkan kemusnahan sel darah merah seperti:

* Memberi ubat-ubat sendiri tanpa arahan doktor.
* Ubat gegat.
* Ubat-ubat tradisional, jamu atau ubat sinseh.
* Minyak gosok.
* Kacang parang.

Pastikan anda mendapat senarai ubat-ubat yang tidak dibenarkan kepada bayi yang berpenyakit G6PD sebelum pulang dari hospital.


 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space