Welcome and thank you for visiting syailashoppe.blogspot.com..Disini saya kongsikan tentang kesihatan, kecantikan, motivasi, perniagaan serta supplemen2 semulajadi khas untuk anda...





EKSKLUSIF utk anda..!!


JOM zassssss...!!!

Followers

Thursday, October 25, 2012

[INFO PRODUK] ESP Shaklee

[INFO PRODUK]
ENERGIZING SOY PROTEIN
PERBEZAAN SHAKLEE

SHAKLEE merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh DR SHAKLEE pada awal 70-an.

Kini banyak ujian klinikaltelah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui bahawa protein soya adalah fator utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein (ESP) ini di iktirah seluruh dunia dengan mempunyai k
ajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.
kacang soya yang dihasilkan oleh SHAKLEE hanya mengandungi non GMO (Non Genetically Modified Orgnism) yang mana ia diproses pada suhu yang rendah.



Setiap 850gram (satu tin ESP) dihasilkan daropada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.



ESP merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik (GI)yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai untuk pengidap kencing manis.



Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol,tiada asid uric dan mudah diserap oleh tubuh manusia.

Sesetengah protein soya diproses menggunakan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavones yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia semasa pemprosesan. ESP dicuci dengan air bagi mengekalkan isoflavones, geneisten dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan protein soya.

KEPENTINGAN PROTEIN
Protein adalah bahan utama dalam pelbagai pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama dala pembentukan hormon manusia. Ianya juga merangsang fungsi psychology. Maka setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun, perubahan warna rambut, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, masalah penghadaman, masaah penghasilan darah dan hormon dan sebagainya.

APA ITU ASID AMINO?
Protein terdiri daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasikan jenis protein yang berbeza mengikut keperluan protein dan enzime yang diperlukan oleh tubuh manusia.
Terdapat asid amino yang dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenai sebagai asid amino tak perlu (non essential). Manakala asid amino yang tak boleh dihasilkan sendiri harus diperolehi oleh sumber makanan (essential acid amino).



SHAKLEE menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program. Ia memastikan kacang soya dikawal ketat daripada pendedahan perubahan genetik, dariada benih hinggalah pengeluarannya.






0 kOmEn kORaNg..??:

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space